Itt a tavasz, munkára fel!

Most, hogy végre eljött a várva várt jobb idő, mindenki szakít egy kis időt arra, hogy ki tudjon menni a kertbe és rendbe tudja tenni kertjét, megmetssze a növényeket, elültesse a palántákat, megtápozza a füvet és még elvégezzen sok hasonló munkát. Végre megoldották a falunkban a hulladék gazdálkodást és a szelektív hulladékgyűjtést. Eddig sajnos nem volt rá lehetőség. De most, hogy már a ház elől elszállítják a zöld hulladékot, itt az ideje egy kis gyep karbantartásnak.

A kedvenc kis játékommal fogom lenyírni a sziklakert körül a füvet, és minden olyan járda melletti szegélyt, ahová a fűnyíró nem fér oda. Ezt a Matika elektromos szegélyvágót a BestMarkt webshopról rendeltem. Nagyon nehezen tudtam választani, ugyanis eszméletlen sok szegélyvágó van, óriási a választék a webshopban. Két év gyártói garanciát kaptam rá, és mondhatni tökéletesen meg vagyok vele elégedve, mert tavaly szinte agyonhasználtam és láss csodát, meg se nyekkent.

Mikor megvettem ezt a szegélyvágót, felfedeztem, hogy a webshop hasznos tanácsokkal és több információval is szolgál erről a típusú termékről és a használatáról. Így amikor megérkezett a rendelésem, már biztonságosan tudtam használni, bele is vághattam – szó szerint – az elvégezendő munkába.

Megtudtam, hogy kifejezetten veszélyes , sőt tilos használni a szegélynyírót a védőfej nélkül és érdemes védőszemüveget, erős cipőt és hosszú nadrágot venni arra az időre, amíg használjuk. Azt is megtudtam, hogyan válasszam ki a megfelelő eszközt, mi a különbség a fűkasza és a szegélyvágó közt, valamint hogyan működik a vágószál adagolása.

Örömmel veszem elő idén is, hogy újra tüzetesen ráncba tudjam szedni a szeretett kis kertem.