Idegen szavak, mint a protektor

Emlékszem, mikor még gyerek koromban kezdtem el rejtvényeket fejteni. Sokáig nem tudtam, hogy mi micsoda, és vicces volt, mikor elkezdtem fejteni, és egy rejtvényben csak egy két szót tudtam Azok is főként a névelők voltak, vagy mondjuk az alap dolgok.

A rejtvény fejtéspuzzle-961800_640

Sokan szeretnek fejteni rejtvényt a környezetünkben is. Persze ma már többet tudok, mint azelőtt. Ma már azt is tudom, hogy mi az a protektor mondjuk. Te tudod?

Igaz, vannak ennél sokkal bonyolultabbak is, de már megbirkózom velük. Sokszor az is előfordul, hogy pár szóból ki lehet következtetni a rejtvény fő sorát, az az a megoldást is. Persze igyekszem minden szavát megfejteni, de akkor már annyira nem is izgalmas, hiszen a lényeg megvan. Te szoktál beküldeni rejtvényt?

A megfelelő ajándék

A nagynénémnek vettem egy elektromos rejtvény fejtőt. Igaz, ott csak egy fajta rejtvény van, de ő azt nagyon szereti. Igaz, hogy nem a legjobb kategóriájú, de igaz amondás, hogy olcsó húsnak híg a leve, hiszen nem volt drága, én pedig azt hittem, hogy jó lesz. Nem mondom, hogy nem lehet használni, de hosszú távon fárasztó a szemnek. Mindegy, végül is ez is egy időtöltés neki, hiszen nyugdíjas, és ráér erre is.