A szemétben valóban lehet néhanapján kincseket találni!

Mindig nagy hangsúlyt fektettem a szelektív hulladékgyűjtésre, hiszen javában elősegíti, hogy az újrahasznosítható anyagok, minél gyorsabban nyerjék el új formájukat és ne a környezetet szennyezve bomoljanak le, több év, akár ezer év alatt!

Volt lehetőségem elkísérni, fiamat az osztályával, amikor egy hulladék feldolgozóba és egy szeméttelepre is kilátogattak. Ennek a kirándulásnak az volt a célja, hogy megnézzék a két dolog közti különbséget. Egy jól működő hulladék feldolgozó, egy nagyon fontos szerepet lát el, amíg egy szeméttelep inkább csak egy szükséges rossz megoldás, hogy az emberek ne a saját piszkukban éljenek. A gyerekek is jól érezték a különbséget, mind szagban, mind hasznosságban.

A szeméttelepen való tartózkodásunk alatt, amíg okították a fiatalokat, addig én kicsit körbejártam a telepet és nézelődtem. Hihetetlen büdös volt. Ahogy nézelődtem, észrevettem egy telefonkijelzőnek tűnő dolgot. Kicsit megpiszkáltam a lábammal és láttam, hogy egy egész jó állapotú okostelefon hever ott. A berepedt kijelzőjén kívül, semmi más hibát nem láttam rajta, ezért fogtam és eltettem. Otthon rádugtam töltőre és egy kevés töltés után, már be is tudtam kapcsolni. Működött rendesen, gyorsan. Fiam úgy is hamarosan abba a korba lép, amikor már telefonra lesz szüksége, ezért úgy gondoltam, hogy helyrehozom.

A környékünkön nincs olyan szerviz, ahol ilyen kijelző cserével foglalkoznak, ezért az internethez fordultam segítségül. LG kijelző csere kifejezés segítségével már az első találatok közt meg találtam azt az oldalt, amire szükségem volt! Egy remek kis szolgáltatás, aminek a lényeg az, hogy semmit nem kell tenni az ügyfélnek, csak jelezni a problémáját, ők küldenek egy futárt, ami elviszi a hibás készüléket és 8-10 nap után már használhatja is a szinte vadi új készülékét az ember. Teljesen korrekt és kényelmes kiszolgálás, mintha az ember már valóban a fejlett nyugaton élne! Mindezek mellett a weboldalról nem is beszélnék, mert egy ennyire lényegre törő és letisztult oldalt rég láttam és természetesen minden platformon kiválóan működött és nem omlott össze az oldal. Tájékoztatást kaptam arról is, hogy mire figyeljek, hogy az adatok és SIM kártyám épségben legyen. Minden olyan dologra felhívták a figyelmem, ami eszembe se jutott volna, de így is választ kaptam rájuk!

Miután igénybe vettem a szolgáltatás, minden az oldal leírásai szerint történt. Az LG kijelző cseréje megtörtént, így olyan, mintha ezért a méltányos szerviz összegért egy új telefont kaptam volna! Amikor átadtam a fiamnak, nagyon megörült neki, hiszen sose volt még telefonja és most egyből egy elég szuper készülékkel gazdagodott. Azóta is hibátlanul működik a mobil és segíti a fiam életét.