Környezettudatos babakocsi-vásárlás

Szeretném, ha a kisgyerekeink is hozzászoknának a környezettudatossághoz, az újrahasznosításhoz és a szelektív hulladékgyűjtéshez. Emiatt a kétéves kisfiamat gyakran bevonom a házimunkába, kertészkedésbe, a szemét szelektálásába. Már kívülről fújja, hogy melyik hulladékot milyen színű kukába kell dobni. A kislányunk még csak 6 hónapos, neki ez még korai lenne, de amint lehet, neki is megtanítjuk a környezetbarát tevékenységeket. Ehhez tartozik, hogy a régi tárgyainkat, amiket nem tudunk eladni, többnyire elajándékozzuk, ahelyett, hogy kidobnánk.

Az a babakocsi, amit a kisfiunk babakorában használtunk, sajnos már javításra szorul, de mivel kis is ment a divatból, úgy döntöttünk, hogy itt az ideje egy újat vásárolni. A régi babakocsit persze nem dobtuk ki, hanem odaadtuk egy szervezetnek, akik használt, de még viszonylag jó állapotban lévő tárgyakat vesznek át és juttatják el a rászorulóknak. Vállalták a babakocsi javítását is, így biztosak vagyunk benne, hogy a darab rövidesen eljut a megfelelő új gazdájához, aki nagy hasznát veszi majd.

A kislányomnak pedig az internetről rendeltünk új babakocsit, a www.babakocsik.hu oldalról, mivel egy barátnőm is onnan vett és nagyon ajánlotta. Az oldalon olvasható vélemények alapján tájékozódott először ő is, és mivel csak pozitív kommenteket olvasott, egyből meggyőzte őt. Emiatt nagyon hasznos, hogy az oldalon van lehetőség a termékek értékelésére csillagokkal és szöveges formában is.

www.babakocsik.hu

A barátnőmnek nagyon hamar kihozták a megrendelt babakocsit, amit ráadásul ingyenesen szállítottak házhoz. Tudniillik ha a rendelés meghalad egy bizonyos összeget, a szállításért nem kell pluszban fizetni. Nagy könnyebbség, hogy a termék házhoz érkezik, hiszen a kisgyerekes családokban gyakran probléma az utazgatás a kötöttség és az időhiány miatt.

Így hát én is ellátogattam a www.babakocsik.hu–ra, hogy onnan vásároljak új darabot. A honlap rendkívül jól áttekinthető, kellemes a szemnek, ez egyből elég vonzó. Külön kedvesség, hogy a divatról szóló idézeteket is lehet olvasgatni a babakocsis menüpontok között. Ez is sejteti, hogy a www.babakocsik.hu-n található babakocsik egytől egyig korszerű kialakításúak, modern felszerelésűek és még dizájnosak is.

Végül a Coletto Verona V02 3 az 1-ben babakocsi-modell mellett döntöttem. Nehéz volt a választás, mivel az összes babakocsi nagyon vonzó paraméterekkel rendelkezik. A Coletto babakocsiban megfogott, hogy három funkciója is van egyben, amint azt a neve is mutatja. A könnyű alumíniumból készült vázra egy mozdulattal fel lehet szerelni a mózeskosarat, az autós hordozót vagy a sport ülőrészt, ha a kisgyerek már biztonságosan tud ülni.

A váz könnyen összecsukható, ami lehetővé teszi a hordozást. Az állítható lengéscsillapítóknak és a rezgéscsillapító rendszernek köszönhetően kiváló rugózással rendelkezik a kocsi, így a babát nem zavarja a talaj egyenetlensége. Nagyon praktikus, hogy egy nagy bevásárlókosár is van a babakocsira szerelve, így nem kell külön táskákat cipelni a bevásárláshoz vagy az egyéb tárgyakhoz. A külső borítás vízlepergető anyagból készül, valamint állítható napellenző is van rajta, így nem kell tartani az időjárási viszontagságoktól sem.

Mivel még Instagram oldala is van a www.babakocsik.hu webshopnak, úgyhogy ott is elkezdtem követni őket. Köztudott, hogy a kismamák, vagy akár már a babatervező nők hamar megszállottjai lesznek a babákkal kapcsolatos témáknak, és szívesen nézegetnek babakocsikról, babaruhákról vagy általában babákról szóló oldalakat, képeket. Így hát nem is csoda, hogy csatlakoztam az oldal követőihez.

Megrendeltem a babakocsit, ehhez meg kellett adnom pár adatot. Ezután felhívtam a céget, hogy egyeztessünk a szállítás időpontjáról. Két munkanap múlva délelőtt várható a kiszállítás. Ez szerencsésen meg is történt, a futár készségesen segített bevinni a terméket a nappaliba. Kicsomagoltuk a babakocsit és valóban olyan volt, mint ahogyan a webshopban a képen és a leírásban szerepelt. Kipróbálgattam minden funkcióját, tartozékát és maradéktalanul, hibátlanul működött. Amikor a kislányom felébredt, be is emeltem a babakocsiba, hogy ő is kipróbálhassa az új közlekedési eszközt, ami még sokáig a mindennapjai része lesz. Szerencsére neki is nagyon tetszett, úgyhogy egyetértettünk abban, hogy ez jó vétel volt.