A megtakarított pénzemből vettem a https://nextapro.hu/-n egy használt kerti gépet

Mindig is szelektíven gyűjtöttem a hulladékot. És külön gyűjtöttem a kupakokat, energiatakarékos izzót vettem és ahol csak tudtam, spóroltam. A nem használt ruhákat mindig is gyűjtő szervezeteknek adtam, akik újrahasznosították azt. Persze spórolni nem csak az energiával, hulladékkal és ruhákkal lehet, hanem bizony a pénzzel is. Szerintem mindenkinek az az álma, hogy egyszer sikerüljön összespórolni annyi pénzt, hogy megvehesse azt, amit kinézett magának. Természetesen mindennek megvan az ára, a spórlás sem egyszerű dolog, főleg ha az ember kevés jövedelemből kell megéljen. De nekem ezzel sosem volt problémám, mivel már kiskoromtól kezdve anyukám arra tanított, hogy becsüljem meg amim van, és mindig tegyek félre egy kicsit, ha tudok. Van egy szép kertem, ami nagyon a szívem csücske, előszeretettel gondozom szinte mindennap. Azonban mivel egyre kevesebb a szabadidőm, szeretném a kerti munkát a lehető leghamarabb letudni, ezért már egy ideje kerti gépre gyűjtök. Béla cimborám is a kertemről érdeklődött nem rég:

  • Nagyon szép a kerted cimbora! – mondta. – Hogy van időd erre?
  • Hát, kedves Béla, az a helyzet, hogy egyre kevesebb időm van rá. Sajnos mostanság egyre több munka van, és egyre kevesebb szabadidőm.
  • Sajnálom, cimbora.
  • Egy kerti géppel könnyebb lenne.
  • Miért nem veszel?
  • Hát, tudod a kerti gépeknek mostanság csillagászati ára van. Gyűjtök-gyűjtök, de hiába.
  • Miért nem veszel egy használtat? Ugyanolyan jó!
  • Ugyan, Béla, ki ad el mostanában kerti gépet?
  • Figyelj, adok egy tippet. Nézz fel a https://nextapro.hu/-ra. Egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldal, széles a találati lista. Típusonként és megyénként is tudsz keresgélni, biztos találsz magadnak kerti gépet! Én ott vettem magamnak használt autót!
  • Jól van, köszi a tippet!

Először bevallom nem hittem Bélának, hogy én egy ilyen apróhirdetéses oldalon fogok találni magamnak kerti gépet. Vagy bármit, ami számomra hasznos lehet. De aztán mégis felmentem Béla kedvéért, és nagyon szimpatikus volt az oldal. Tényleg lehetett megyénként keresni, és típusonként. Rákattintottam a “Mezőgazdaság” ikonra. Tényleg elég sok hirdetést találtam, és mind képpel és árral feltüntetve. Mielőtt szétnéztem rendesen az oldalon, elolvastam a “Biztonságos adásvétel” című cikket, amelyben hasznos tanácsokkal láttak el, hogy ha vásárolni szeretnék, akkor mire figyeljek oda. Ez szerintem nagyon hasznos, mivel félek a csalóktól, és megjártam már párszor, hogy előreutaltam, és a csomag nem érkezett meg. De most már elővigyázatosabb leszek! Beregisztráltam, ami szerencsére ingyenes volt, és neki is láttam a keresésnek. A szűrők segítségével hamar találtam egy olyan kerti gépet, ami nagyon jól nézett ki, habár a kép kicsit homályos volt. Az ára viszont megfelelő volt, így felvettem a kapcsolatot a hirdetővel. A hirdető nagyon kedves és udvarias volt, és még szerencse, hogy a “Biztonságos adásvétel” fülnél elolvastam azt a pontot, miszerint ha nem jó a kép minősége, esetleg bizalmatlanok vagyunk, kérjünk még képet. A hirdető megértette, hogy kicsit bizalmatlan vagyok, így küldött nekem még képeket és azokon már megfelelően láttam a terméket. Még mindig nagyon tetszett, sőt most már jobban is! Mivel az illető nagyon közel lakott hozzám, így megbeszéltük, hogy elmegyek autóval hozzá és elhozom a kerti gépet, és személyesen fizetem ki neki az árát. Ő ezt nagyon korrekt ajánlatnak tartotta és én is. Na, rendben!

Hétvégén, amint időm engedte, szóltam neki és le is utaztam a kerti gépért. Ő már várt engem az udvaron. Nagyon jó fejnek tűnt a pali, kedvesen beinvitált és megkínált egy sörrel is. Jól elbeszélgettünk, majd pedig átadtam neki a pénzt, ő pedig a kerti gépet. Nagyon jól nézett ki, jobban is, mint a képeken! Szinte új volt. Mondta is a pali, hogy nem sokat használta. Én viszont nagyon örültem neki, mert tényleg elég olcsón jutottam hozzá! Haza is vittem a kerti gépet, és átmentem Bélához megköszönni a tippet. Béla azt mondta, hogy örül, hogy segíthetett, és sok sikert a kertemhez!

A kerti gép azóta is nagyon jól működik! Végre több szabadidőm van, és a kerti munkával is sokkal gyorsabban végzek! Szerintem jó vásárt csináltam! Majd még fel fogok nézni a https://nextapro.hu/-ra!