Cukrászda, német nyelvtanfolyamok

Mindig is szerettem sütni, ez miatt döntöttem úgy, hogy cukrász leszek, és ezen a szakon tanulok tovább. Emlékszem, a szüleim annyira nem örültek neki, mert fiú létemre inkább mást képzeltek volna el, de belenyugodtak.

Az iskola

Hát sok fiú osztálytársam nem volt, mert rajtam kívül még egy srác. Össze is haverkodtunk, mikor láttuk, hogy csak ketten leszünk, így egymásra voltunk utalva. Annyi csaj között, emlékszem milyen királynak képzeltük magunkat.france-confectionery-83373_640

Igazából nem panaszkodhatok, mert jó kis osztály voltunk, és végig kitartottunk a férfiak becsületéért. Igaz volt egy két nehézség, mert amikor gyakorlati helyet kellett keresni, nem is volt annyira egyszerű, hiszen külön férfi öltözőnek is kellett lennie, és ez egy kisebb cukrászdában nem mindenhol van, vagy nincsenek erre felkészülve, mivel általában nők dolgoznak ebben a szakmában. Végül egy helyre kerültünk mind a ketten, ez volt a legegyszerűbb megoldás szerintem, így csak egy megfelelő helyet kellett gondolom találniuk.

A cukrászat

Senki ne gondolja, hogy ez mennyire egy egyszerű szakma, mert nem. Ha valaki igazán jót, finomat, és nem utolsó sorban szépet szeretne alkotni, akkor ahhoz tudás is kell. Eleinte én is azt gondoltam hogy egyszerű lesz, de azért voltak fennakadásaink, de mindent túléltünk.

A legnagyobb vágyam az volt, hogy egy igazán szép tortát készíthessek el valakinek, valamilyen alkalomra. Persze erre még várni kellett, mert köztudott, hogy a tanulókat nem nagyon engedik eleinte semmi jóhoz közel. Volt olyan ismerősöm, aki vendéglátóban tanult, és hónapokig az evőeszközöket kellett törölgetnie, és nem is engedték nagyon ki vendégek közé. Azért ez annyira szívás, de persze mindenhol a legfiatalabb korosztály szív.

A vizsgák

Emlékszem, mennyire izgultunk, hogy minden jól menjen. Volt olyan tantárgy, amit utáltam szó szerint, az élelmiszer ismeret. Neked is volt ilyen? Amit nem szerettél? Na ettől a tantárgytól pont ezért is tartottam, hiszen soha nem rajongtam érte Nem is értem, miért kellett az összetételeket megtanulni, hiszen nem kémikusok leszünk. Mindegy, végül ebből is levizsgáztam, az igaz, hogy 2 kaptam, de meglett, és ez a fontos. Azt már nem fogja soha megkérdezni senki, hogy hányasra vizsgáztam, csak azt hogy van e bizonyítványom?.

Még suli után német nyelvtanfolyamokra is eljártam, hogy a nyelv jobban menjen, ha valami olyan helyre kerülnék, ahol szükségem lenne jobban rá. Jól is tettem, hiszen első időszakban nem találtam munkát a szakmámban, így a Balaton partján helyezkedtem el, az egyik büfében.

Ma már jobb helyem van, mert a szakmámban dolgozom, egy nagyobb cukrászati üzemben. Sőt már az álmom is teljesült, mert legyártottam életem első 3 emeletes menyasszonyi tortáját.