A régi autógumik újrahasznosítása

Úgy alakult, hogy az idén új gumikat kell vennem az autókerekeimre. Ezzel két nagy gondom volt. Az első az, hogy honnan szerezzem be az új autógumikat, a második pedig az, hogy mit csináljak a régiekkel. Nem szerettem volna, hogy ha az udvaron hányódnak majd, és csak esővízzel és szeméttel telnek meg. Sok kreatív képet láttam az interneten, hogy hogyan lehet ezt újból felhasználni. Vannak, akik virágcserépként hasznosítják tovább, vannak, akik a gyereküknek csinálnak belőle hintát, de olyat is láttam, hogy fotelek készültek belőlük. Nyílván ehhez több gumi kell, nem elég az a négy darab, ami most nálam fog felszabadulni.

Eleinte azon gondolkodtam, hogy elviszem őket valami gumi telepre, ahol újrahasznosítják, de látva ezeket a képeket arra gondoltam, hogy én is készítek belőlük valamit. Azt még nem döntöttem el véglegesen, hogy mit, de vannak ötleteim.

Most az első és legfontosabb feladatom, hogy új nyári gumit szerezzek. Az első helyen, ahová bementem nagyon drágának találtam ezeket a termékeket, ráadásul nem is volt raktáron 205 55 r16 nyári gumi, nekem pedig ilyenre lenne szükségem. Valami oknál kifolyólag ez egy olyan sokkos hatást gyakorolt rám, hogy nem is volt kedvem tovább boltokban keresgélni. Eltelt két nap, mire újra nekivágtam a dolognak, de most már az interneten. Itt nem is kellett sokat keresgélnem, rátaláltam a Gumidiszkont weboldalra, amelyet ideálisnak találtam arra, hogy innen rendeljem meg az új nyári gumikat. Mivel egy kiváló keresővel rendelkezik ez az oldal, így az első dolgom az volt, hogy beírjam a megfelelő helyre a keresett gumi pontos adatait. Kiválóan le lehet szűkíteni a találtatokat. Első próbálkozásra csak annyit tettem, hogy a fent említett adatok segítségével a közel 4700 találatot leszűkítettem 86-ra. Számomra még ez is túl sok találat volt. Láttam, hogy további szűkítéseket lehet végezni, azzal azonban nem voltam teljesen tisztába, hogy mi mit jelent. Például mi az a terhelési vagy sebességi index. Semmi gond, az általános információk menüpontban mindennek utána tudtam nézni, és így újra nekivágtam a keresésnek. Innen már nagyon gyorsan ment. A legjobban mégis annak örültem, hogy nagyon jó akciók vannak igazán jó minőségű gumikra. Ilyen árak mellett már szívesen vásárolok. Arról is olvastam, hogy hogyan is működik maga a kiszállítás, 1-2 munkanap alatt már meg is érkezik a kosárba helyezett termékünk. Nyilván ez attól függ, hogy az ember melyik nap, és milyen órában küldi el a rendelését.

Még magát a terméket nem kaptam meg, de szerintem egy nagyon jó döntés volt innen rendelnem. Úgy érzem, hogy nagyon jó áron rendeltem meg, nagyon jó gumikat, és ráadásul házhoz is szállítják, ami által még egy gonddal kevesebb.

A régi gumikat pedig már biztos, hogy a kertben fogom elhelyezni. Valószínűleg kipárnázom, és kényelmes fekvőhelyet csinálok belőle a kutyusainknak.205 55 r16 nyári gumik

Nagyon vagány, hogy egyre több kreatív ötlet kering az interneten, amelyek segítségével a különböző hulladékokat valami új megalkotására lehet felhasználni. De ha az embernek nincs ötlete, vagy nem érzi magát kreatívnak, akkor is inkább vigye el az ilyen nagyobb méretű, számára szemétté vált dolgokat olyan helyre, ahol újra tudják hasznosítani. Ez egy nagyon alkalmas módszer arra, hogy megóvjuk a földünket, ami mindenki számára nagyon fontos kellene, hogy legyen, hiszen mind itt élünk rajta.