Elmerültem a cégalapítás rejtelmeiben

Valószínűleg mindannyian tudjátok rólam, mennyire fontos nekem a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés. Az már természetes számomra, hogy magánszemélyként nagy hangsúlyt fektetek a hulladék gyűjtésére, néha az utcán is fel szoktam venni az eldobott szemetet… De ennél többet akarok tenni. Most azon gondolkodom, hogy alapítok egy hulladék gazdálkodással kapcsolatos céget, ezért néztem utána a kft alapítás rejtelmeinek a topcegalapitas.eu oldalán.

Ők egy kiemelkedő vállalat a cégalapítás területén, mivel ingyen székhelyszolgáltatást kínálnak Újlengyelben. Miért pont Újlengyel? Mert itt nincs iparűzési adó, ami hatalmas könnyebbséget jelent a vállalkozások számára. Szóval ezek keltették fel az én figyelmemet is, amikor kft alapítás után nézelődtem.

Nyilvánvalóan egy cég megalapítása viszont így sem két fillér, de az anyagiakat tekintve a topcegalapitas.eu nagyon kedvező lehetőségeket kínál a fentebb említetten kívül. Hogy is néz ki ez pontosan?

A kft. alapításon belül három lehetőséget sorolnak fel: saját székhellyel, a budapesti székhellyel és az IPA (azaz iparűzési adó) mentes székhellyel. Nyilvánvalóan maga a szolgáltatás ára is növekszik így sorban, de meg kell, hogy mondjam, még így is egészen jó díjakat kínálnak ahhoz képest, amiket én másoknál láttam nézelődés közben.

kft alapítás

Engem a kft. alapítás budapesti székhellyel érdekelt, mivel akármennyire is jól hangzik az IPA mentes Újlengyel, nekem a székhely közelsége most fontosabb volt. Ez az opció magában foglalja egyébként például az ingyen kft alapítást ügyvéddel, a cégbíróság előtti képviseletet, valamint a teljes értékű székhelykezelést is. Nem mondom, hogy minden elsőre világos volt az olvasottak alapján, de hát elvégre azért van a konzultáció is, hogy minden kérdésemet feltehessem nekik – gondoltam.

Szóval elhatároztam, hogy belevetem magam a kft alapítás világába, így a honlapon lévő címen felvettem a kapcsolatot a topcegalapitas.eu munkatársaival. Ezt egyébként úgy tudjátok megtenni, hogy az ajánlatok alatt lévő “érdekel-kapcsolat” gombra nyomtok. Ekkor a honlap levisz az elérhetőséghez, ahol egy telefonszám van megadva. Hétfőtől csütörtökig reggel 8 óra és délután 5 óra között elérhetők, pénteken pedig 8 óra és délután 4 óra között hívhatjátok őket. Ha épp nem elérhetők, akkor visszahívnak.

Nekem gyorsan sikerült is elérnem őket, és foglaltam is időpontot egy konzultációra. El is mentem a Bem rakparton található címre, ahol egy nagyon segítőkész kolléga fogadott engem. Ő mindent elmagyarázott a kft alapítással kapcsolatban, de amúgy azt nem említettem még, hogy a weboldalon a gyakran ismételt kérdések résznél is tudtok nézelődni, itt tömören összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat a kft alapítás kapcsán.

Szóval végül meg lettem győzve, hogy én is vágja bele ebbe a nem kis tervbe. Ha pedig út közben bármin kéne változtatni, akkor a topcegalapitas.eu-nál cégmódosításra is van lehetőség, ezekről külön almenüpontban írnak le minden tudnivalót (beleértve a konkrét árakat is). Engem ez is megnyugtatott, hiszen sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Végül most ott tartok, hogy már az ügyvéddel fogok nemsokára találkozni, hogy megkezdjük ténylegesen a kft alapítás folyamatát.

Ezzel a vállalattal pedig talán már lesz esélyem valóban nagyobb lépéseket tenni a környezetbarát hulladékgazdálkodásért.