Lomtalanítás, és a bukósisakok

Mondjon bárki bármit, én oda vagyok a lomtalanításért. Csak azt nem értem, hogy emberek százai miét nem adják oda a másiknak a feleslegessé vált dolgaikat, ha nekik már úgy sem kell. Te érted ezt? Miért kell megvárni egy lomtalanítást ahhoz, hogy valaki elvigyen valamit, hiszen szinte minden tárgynak lehet új gazdát találni.

A kidobott szemétmarseille-142395_640

Ami nekünk szemét, az nem biztos, hogy másnak is. Hiszen ha csak abból indulok ki, hogy mennyi mindent ki akarnak dobni az emberek, ami azért igen csak hasznos lenne más számára. Vegyünk egy egyszerű példát. Ha nekünk feleslegessé válik egy régi szekrénysor, miért nem adjuk oda másnak, akinek esetleg kellhet.

Én bevallom, mint említettem is, szeretek ilyenkor gyűjtögetni. Főleg, ha falun laknék, és mondjuk régi holmikat, komódokat, vagy kis kredenceket, ládákat gyűjthetnék össze. Igazán remek lenne, és tudnék is vele mit kezdeni. Nem úgy mint sokan, hogy fogják szétverik és eltüzelik.

Nem tudom, hogy ki hallott már arról, hogy külföldön milyen egy lomtalanítás, vagy miket lehet találni. Az egyik ismerősöm ment ki fuvarba, ha jól emlékszem Németországba. Igaz, hogy fuvarba ment, de azt mondta, hogy nem fogja ott hagyni azt a sok holmit, amit menet közben talált. Olyan komódot hozott haza, ha meglátnád, el sem hinnéd, hogy kidobták. Azt mondta, mindent látott, és hogy akár egy kocsit meg tudott volna pakolni annyi dolgot tudott volna haza hozni. Hogy mik voltak kidobva, amik ennyire jók voltak? Minden, amire csak gondolni lehet. Szerszámok, ablakok, ajtók, amikkel ők nem foglalkoznak. Azt mondta olyan bejárati ajtó volt az egyik helyen kitéve, ami faragott fából volt. Persze nem csak nagy dolgok voltak, hanem sok kisebb is. Lámpa félék, sok minden, sőt még bukósisakok is.

A gyűjtögetés

A egyik ismerősöm minden alkalommal amikor lomtalanítás van, tesz egy kanyart, és ami olyan, azt hazahozza magának. Sokan ferde szemmel néznek rá, hogy mennyi kacat van. A fele azt gondolom hogy az én is, de azért sok használható holmi is van. Ha valamit nem találok, vagy mondjuk valami régi dolgot keresek, ha hozzá becsöngetek biztosan találok megfelelőt. Azért nem kell olyat elképzelni, mint a tévében, hogy lépni sem lehet a szeméttől, annyi mindent halmozott fel. Ő nem ilyen, csak nehezen válik meg dolgoktól. Van hogy még nekünk is gyűjt, bár ettől sokszor irtózom, mert sok olyat is össze szedhet amit nem kellene. Azért egy alakommal én is szeretnék eljutni külföldön lomtalanítani.