Fürdőszobafelújítás kapcsán is tanulhatunk a veszélyes hulladékokról

Fürdőszoba felújítás kellős közepében voltunk, ami tudjuk mekkora stresszel jár. Az építést és felújítást mindig bontás és rombolás előzi meg, amely sok piszokkal és szeméttel jár. A gyerekek persze érdeklődve néztek minden mozzanatot és nagy lendülettel vetették magukat bele a segítségnyújtásba is. Kislányom fogott egy csempedarabot a frissen levert törmelék közül és elindult vele kifelé. Kérdeztem, hogy hová viszi, ő pedig azt válaszolta, hogy kidobja a kukába.

Elmagyaráztam neki, hogy az ilyen bontásból származó törmelékek veszélyes hulladéknak minősülnek és nem szabad őket a kukába dobni, mert nagyon környezetszennyezőek. El kell vinni és le kell adni az erre szakosodott hulladékgazdálkodási telepeken. Ott majd a szakemberek tudni fogják, mit kezdjenek vele. Ugyanígy járunk el a megmaradt festékekkel, higítóval, vagy a kocsiból kiszedett régi akksival is. Megígértem neki, hogyha végzünk a fürdőszoba felújításával, elmehet majd Apával amikor a hulladékudvarba viszi a törmeléket.

A felújítás tetemes részével, a vízcsövek cseréjétől kedve a WC tartály felszerelésén át az új fürdőkád beállításáig egyébként egy budapesti vállalkozást bíztunk meg. Ennek honlapja a https://vizgazfutesszerelo24.hu címen található. Már korábban is kapcsolatban álltunk velük, mert segítettek már amikor eldugult a lefolyó, de szervizelték a kazánunkat is már nem egyszer korábban. Azért is volt nyilvánvaló, hogy ezúttal a fürdőszobafelújítás kapcsán is csak őket bízzuk meg, mert eddig még soha nem okoztak csalódást, sőt! Kiváló munkát végeztek eddig mindig profi szakemberekkel, gyorsan, és korrekt árakon.

Egyébként legelső alkalommal is teljesen véletlenül találtunk rájuk a neten, mert sürgősen szerettünk volna találni valakit, aki végre megszabadítana bennünket egy makacs dugulástól. Több duguláselhárítót is kihívtunk már, akik időlegesen megoldották a gondunkat, de a probléma néhány napon belül ismét jelentkezett.

Ekkor találtam meg informatív honlapjukat, a https://vizgazfutesszerelo24.hu-t, ami már első olvasatra is elnyerte tetszésemet. Az ott olvasottak alapján az volt a benyomásom, hogy ők tudni és érteni fogják a dolgukat. Nem is kellett csalódnom. Felhívtuk a honlapon szereplő telefonszámot és a vonal másik végén jelentkező szakembernek elmondtuk, hogy duguláselhárítással kapcsolatban szeretnénk segítséget kérni. Kérdezte, hogy mennyire SOS a helyzet, mert ha szükséges, akkor egy órán belül ki tud menni valaki. Meg is lepődtem rajta, hogy ilyen létezik, de nagyon örültem is neki, remélve, hátha megoldódik a probléma ezúttal. Szerencsére meg is oldódott. Egy képzett vízszerelő szakember érkezett, profi, korszerű eszközökkel, aki körülbelül 40 perc munkával megoldotta azt, amit mások előtte hetekig nem voltak képesek. Gyorsan és olcsón dolgozott, de szakértelme vitathatatlan volt. Ettől az esettől kezdve, mi csak őket hívjuk, ha víz-, gáz-, vagy fűtésszereléssel kapcsolatos tennivaló akad a ház körül.

Szintén a honlapjukon, a https://vizgazfutesszerelo24.hu-n olvastam azt az információt is, hogy ők nemcsak szervizelésben vagy hibaelhárításban, javításban jártasak. Foglalkoznak ugyanis fűtési-, vízhálózat és csatornarendszerek kiépítésével, szaniter, WC tartály felszerelésével, de akár kazán, vagy radiátorcserével is. Örültem, amikor ezt olvastam, hiszen régóta terveztük már a fürdőszobát felújítani, mert a csövek a falban eléggé elrozsdáltak már, és a fürdőkádunk sem volt valami jó állapotban. A tevékenységükkel kapcsolatos remek tapasztalataink alapján pedig nem volt kérdés, hogy őket fogjuk felkérni a munkára.

Azóta minden ismerősömnek csakis őket ajánlom. Ha víz-, gáz-, fűtésszerelés, akkor https://vizgazfutesszerelo24.hu, senki más.

Amikor elkészült a fürdőszoba és használatba vehettük végre, én egy kellemes forró fürdővel ünnepeltem meg az eseményt. Kislányom pedig beült az apukája mellé a kocsiba, hogy szemügyre vehesse a hulladékgazdálkodó telepet, ahova elvitték és leadták az összes törmeléket, ami a bontás során keletkezett.